Tee vuokrahakemus

Täytä vähintään nimesi sekä puhelinnumerosi ja/tai s-posti osoitteesi.


Hakijan tiedot

Suku- ja etunimet*
Puhelinnumero*
Sähköpostiosoite*
Nykyinen katuosoite
Postinro ja toimipaikka
Työ-/opiskelupaikka
Syntymäaika
Ammatti
Maksuhäiriöitä*
Ei Kyllä

Nykyisen vuokranantajan tiedot

Vuokranantajan nimi
Puhelinnumero

Asuntotoivomukset

Talotyyppi
Kerrostalo Rivi- tai paritalo Omakotitalo
Huoneistotyyppi
Yksiö Kaksio Kolmio Neliö
Kaupunki
Kaupunginosa
Muuttopäivä

Asunnon koko
m2 - m2
Asunnon vuokra
-
Muita toivomuksia

Oletko myymässä?
Pyydä nopeaa ja tarkkaa arviointia!

Oletko myymässä?

Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä. Saat nopean ja tarkan arvioinnin.

Onni Kokontie 13, 65200 Vaasa

Kaunis koti jykevässä täystiilitalossa suositulla Vikingan alueella. Tämä arkkitehti B. Hengin piirtämä monien mahdollisuuksien talo soveltuu ja muuntautuu käyttäjän tarpeen mukaan. Kaukolämpö.Katso talon tarina.

Tähän taloon järjestetään ainoastaan yksityisesittelyt, ota yhteys ja varaa oma aika

Det här vackra, stabila tegelhuset ligger i det omtyckta Vikinga-områget. Huset är ritat av arkitekt B Heng och det finns rikligt med möjligheter att förändra det efter behov. Fjärrvärme.
Ta kontakt och boka tid om huset låter intressant. Endast privatvisningar.


Talon tarina:
Sydämeni valinta oli joku aika sitten tämä arkkitehti Bey Rudolf Leopold Hengin (1925–2019) vuonna 1954 omassa toimistossaan suunnittelema Onni Kokontie 13:ssa Vaasan kaupungissa ja Vikingan kylässä meren rannan tuntumassa sijaitseva kaupunkitalo. Helsinkiläinen arkkitehti Bey Heng toimi tuolloin mm. Tiilikeskus Oy:n ja Rakennustietosäätiön asiantuntijana suunnitellen pääasiassa pientaloja, pappiloita ja seurakuntataloja omassa toimistossaan.
Pähkäilin, miksi talo toi mieleeni Etelä Saksalaisen rakennusarkkitehtuurin. Taloon johtaa sisäpihan puolelta yksi ovi, jonka portaikko näkyy sisäpihan poikki ikkunasta. Julkisivun puolella ei ole sisäänkäyntiä, pääty sivulla on ylhäällä parveke ja vastakkaisella pääty puolella keskikerroksessa sisäänvedetty parveke, joka on sisääntulon portaiden jälkeen ylhäällä pääsisäänkäynnin ulko-oven edessä ja johtaa keskikerrokseen. Tämän alapuolella ovat lämpimän autotallin tuplaovet. Takkahuoneen ja olohuoneen tulisijojen puuvaraston ovi sijaitsee sisääntulon portaikon alla, ja lisäksi sen vasemmalla puolella on ulko-ovi. Tämä mahdollistaa sisäänkäynnin myös autotallin liuskalta suoraan tuulikaapin kautta alimpaan kerrokseen, josta löytyy tiloja niin harrastustoimintaan, kuten keramiikan tekemiseen kuin myös kodinhoitotilat ja viinikellari sekä sauna ja takkahuone.
Elämäntyöstään arvostettu ja rakastettu arkkitehti, jonka isä oli saksalaissyntyinen, on suunnitellut tälle luonnonkauniille alaspäin viettävälle suojaiselle rinnetontille merenrannan tuntumaan jykevän täystiilisen kaupunkitalon. Säväyttävä rapattu talo huokuu yksityisyyttä ja sijaitsee suhteellisen etäällä ja väljästi viereisistä rakennuksista. Kolmessa päällekkäisissä kerroksessa tiilitalo tarjoaa hulppeat puitteet niin kotoisaan ajan viettoon, työskentelylle, kuin harrastuksillekin.
Tällä tontilla löytyneet kylän komein hongikko, mikä on säästynyt sisäpihassa alkuperäisenä ja tarjoaa nyt suojaa talolle ja sen asukkaille etenkin pohjoistuulelta. Korkealle kohoava tiheä männikkö tarjoaa yhä maan kohoamisen jälkeenkin lähes luonnonmukaisen metsäpuutarhan talon takana sisäpihalla. Lapset ja lapsenmieliset viihtyvät sisäpihan pergolan keinussa sekä koristelammikon ja luikertelevan puron taikapiirissä. Sisäpihalla viihtyvät myöskin kurjenpolvet ja -miekat, muutkin perinteiset maanpeittoperennat, vadelmat ja kirsikkapuut, yrtit kuten timjami, salvia ja saksankirveli, puhumattakaan pörriäisistä ja omena-, kriikuna ja muiden hedelmäpuiden ja marjapensaiden ystävistä: perhosista. Linnut, oravat ja jänöjussit jätöksineen - siiliperhe seuranaan ovat valinneet luonnonmukaisen puutarhan omaksi turvalliseksi reviirikseen, tässä tapauksessa vain kaksi kilometriä kaupungin kauppatorilta.
Puutarhan hoito toimii erinomaista vastapainona tietokone työskentelylle ja muulle erityisesti aivoja kuormittavalle toiminnalle. Tarvittaessa Onni Kokontie 13 venyy tarpeen mukaan ja tarjoaa kaiken kaikkiaan vähintäänkin kullekin kahden karriäärin perheenjäsenelle tilat niin etä- tai asiakastyöhön ja -vastaanottoon kuin myös yhdessäoloon ja viihtymiseen. Mikäli mielessäsi käy epäilys lainojen korkojen nousemisesta, voit halutessasi pönkittää talouttasi tarjoamalla tiloja esimerkiksi korkeakoulujen opiskelijoille vaikkapa ylimmästä kerroksesta, joka oli aikanaan arkkitehdin piirroksissa nimetty palvelijan asunnoksi.
Virallisesti talo koostuukin kahdesta asunnoista. On oma sisäpihan sisäänkäynti, erillinen kylpyhuone ja keittiö, jossa liesituuletin suoraan hormiin ja myös astianpesukone valmius. Tähän talon meren puolen ylimmän kerroksen avaraan oleskelutilaan voit halutessasi rakentaa lisäksi tulisijan tunnelman luojaksi, koska yksi kaikkiaan yhdeksästä hormista on nokikolarin ilmoituksen mukaan yhä otettavissa käyttöön.
Kun vuodenajat länsirannikolla vaihtelevat, syksyn tuuli ja talven viima pysyttelevät säyseästi täystiilitalon ulkopuolella. Tämän huomaa myös kaukolämpölaskun kohtuullisuutena. Talven tulosta saattaa ympäristölle kertoa myös se, että joko saunakamarin takasta alimmassa kerroksessa tai / ja keskikerroksen olohuoneen varaavan takan savupiipusta kohoaa ahnaasti ulkoilmaan kodikas kotona ollaan ’savumerkki’. Keskikerroksen varaavassa takassa voit myös halutessasi valmistaa aamupuuron hiilloksella tai laittaa lempi liharuoka herkkua nautittavaksi perheelle..
Toisinaan joillekin asukkaille kesän helteet saattavat olla tukahduttavia. Tässä talossa perinteinen painovoimainen ilmanvaihto vaimentaa sisätiloissa niin talven paukkupakkaset kuin kesän helteetkin ja rinteessä puuskainen lumi ohittaa sisäpihan männikön, latvoissa pysähtymättä, mikä vähentää lumikuorman kerääntymistä tontille.
Koko rakennuksesta huokuu turvallisen kodikas ilmapiiri. Osaltaan viihtyisyys saattaa johtua arkkitehti Bey Hengin erinomaiseksi tunnustetusta arkkitehtonisesta käsialasta etenkin hänen suunnittelemissaan pientaloissa kuin myös runsaslukuisissa pappiloissa, jotka osaltaan myös kielivät siitä, että tässä on kyse insinööritaidon mestariteoksesta, minkä rakenne on osoittautunut kestäväksi, kiitos lähes puolen metrin paksujen ulkoseinärakenteiden. Lisäksi tupla tiiliset ulkoseinän rakenteet loiventavat sään vaihtelun vaikutuksia sisätilojen ilmastoon miellyttävästi. Myös aikakaudelle ominaiset syvät ikkunalaudat luovat viihtyisyyttä sisätiloihin.
Tässä kyläyhteisössä ihmiset pitävät huolta toinen toisistaan. Ylijäämätavaroita kierrätetään ja jos joltain uupuu tai on vaarana syntyä ylijäämää vaikkapa rakennustarvikkeista tai puutarhan kasveista, asiasta ilmoitetaan naapurustolle. Oma kokemukseni on, että ystävät ja kylän mukavat kanssaihmiset palauttavat vaikkapa sitten oman kylän Facebook-sivuston kautta niin auton katolle unohtuneet ja vauhdissa tielle pudonneet mobiililaitteet ja muut tavarat kuin omille seikkailu retkilleen eksyneet lemmikit muitta mutkitta alkuperäisille omistajilleen.

Tyyppi
omakotitalo
Tilat
6h+k+th+s
Hinta
398 000 €
Koko
176.0m2
Rakennusvuosi
1954

Kohteen kuvat (35 Kpl)Tarkemmat tiedot kohteesta


Perustiedot

Tyyppi
omakotitalo
Sijainti
Onni Kokontie 13, 65200 Vaasa
Tilat
6h+k+th+s
Asuin-/kokonaispinta-ala
176.0m2/318.0 m2
Rakennusvuosi
1954
Yleiskunto
Hyvä
Kerros
3
Lämmitys
Kaukolämpö
Energiatodistus
On
Energialuokka
Energialuokka: D2018
Kaupunginosa/kylä
Vikinga
Palvelut
Palosaaren kaupunginosan palvelut läheisyydessä.
Liikenneyhteydet
Kuvaus
Lisätietoa
Lämmin autotalli kellarikerroksessa.
Kohde vapautuu


Varustus ja materiaalit

Rakennusmateriaali
Tuplatiilitalo, julkisivu rapattu.
Kattotyyppi/kate
Harja / profiilipelti.
Keittiö
Paljon kaappitilaa, astianpesukone, sähköliesi, puutasot, jää-pakastinkaappi, liesituuletin, mikroaaltouuni
Pesutilat
Alekerran kylpyosastolla: lattia ja seinät laatoitettu, poreamme, lattialämmitys, suihku, peilikaappi, kylpyhuonekaapisto sekä sauna. Yläkerran kylpyhuone/WC: lattia ja seinät laatoitettu, lattialämmitys, kääntyvät suihkuseinät, peili, kylpyhuonekalusteet.
Pintamateriaalit
Sauna
K
Parveke/terassi
K;

Kiinteistö

Kunta/kaupunki
Vaasa
Kiinteistötunnus
905-402-7-222
Tontin pinta-ala
1100m2
Tontin omistus
Oma
Kunnallistekniikka
Kunnan
Maasto, maaperä, kasvusto
Puutarhamainen piha.
Kaavoitustilanne
Asemakaava
Lisätietoa kaavoituksesta
Vaasan kaupunki
Rasitteet/oikeudet
Kiinteistörekisteriote 3.5.2022 mukaan.
Rakennukseen tehdyt korjaukset ja remontit
Talossa tehdyt korjaukset ja parannukset: - 1990: yläkerran sivukomerot poistettu ja otettu asuinkäyttöön. - 2008: liitetty kaukolämpöön. - 2009: remontoitu yläkerran kylpyhuone, keittiö sekä kellarikerroksen spa-osaston sauna ja kylpyhuone. - 2010: vesikatto ja rännit uusittu. Salaojat ja hulevesi. - 2014: asennettu kattosilta ja tikkaat. Poistettu öljynlämmityslaitteet. - 2015: asennettu hatut piippuihin. - 2017: poistettu maahan upotettu öljysäiliö. Uudistettu sähköjä. Seinä ja kattopintoja maalattu.

Hinnat

Hinta
398000.00 €
Kiinteistövero
554.00 EUR/v
Puhtaanapito
250.00 EUR/v

Tätä kohdetta välittää

Jarmo Matikainen

044 068 0700

jarmo@asuntobjorndahl.fi

Esittelemme kohteen silloin kun sinulle sopii.
Ota yhteyttä ja pyydä esittelyä!


Teemme asunnon ostamisesta vaivatonta

  • Saat parhaan hinnan!

    Saat meidän avullamme paremman hinnan. Voimme ilolla todeta, että maksamme palkkiosi puolestasi.

  • Luomme kysynnän!

    Emme ainoastaan laita kotiasi myyntiin. Tehokkaalla konseptillamme luomme kysynnän ja poistamme mahdolliset ostamisen esteet.

  • Myymme nopeasti!

    Konseptimme on niin tehokas, että asuntojen myyntiaika on tavanomaista lyhyempi.Oletko myymässä?

Tiesitkö, että saat meidän avullamme paremman hinnan asunnostasi?
Soita 010 440 2600010 440 2600 tai jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä!