Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Aiotko myydä asuntosi itse? Siinä tapauksessa opettele johtamaan tunteitasi

Tee vuokrahakemus

Täytä vähintään nimesi sekä puhelinnumerosi ja/tai s-posti osoitteesi.


Hakijan tiedot

Suku- ja etunimet*
Puhelinnumero*
Sähköpostiosoite*
Nykyinen katuosoite
Postinro ja toimipaikka
Työ-/opiskelupaikka
Syntymäaika
Ammatti
Maksuhäiriöitä*
Ei Kyllä

Nykyisen vuokranantajan tiedot

Vuokranantajan nimi
Puhelinnumero

Asuntotoivomukset

Talotyyppi
Kerrostalo Rivi- tai paritalo Omakotitalo
Huoneistotyyppi
Yksiö Kaksio Kolmio Neliö
Kaupunki
Kaupunginosa
Muuttopäivä

Asunnon koko
m2 - m2
Asunnon vuokra
-
Muita toivomuksia

Oletko myymässä?
Pyydä nopeaa ja tarkkaa arviointia!

Oletko myymässä?

Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä. Saat nopean ja tarkan arvioinnin.

Aiotko myydä asuntosi itse? Siinä tapauksessa opettele johtamaan tunteitasi

02.02.2021

Niille, jotka harkitsevat asuntonsa myymistä itse, on tarjolla paljon kaikenlaisia muistilistoja. Muistilistat ovat tärkeitä, mutta itse pidän kaikkein tärkeimpänä inhimillistä tekijää, jota näissä muistilistoissa ei yleensä mainita, nimittäin myyjän omia tunteita.
Oman asunnon myyminen jos mikä vaatii erittäin vahvaa itsensä ja omien tunteidensa johtamista. Jos siinä epäonnistuu, vaarantuu samalla tavoite, että myyjä saisi asunnostaan parhaan mahdollisen hinnan. Ostajatkin saattavat kaikota kohtalokkaasti.

Jos myyt asuntoasi itse ja haluat saada asunnostasi mahdollisimman korkean hinnan, sinun pitääkin osata laittaa omat tavoitteesi kauppasummasta taka-alalle, ja keskittyä ostajalle olennaisiin asioihin. Kuulostaa helpolta, mutta läheskään aina se ei sitä ole. Omaan asuntoon ja sen kauppaamiseen nimitäin liittyy valtavasti tunteita.

Esimerkiksi odotuksiin nähden alhainen hintatarjous saattaa joskus tuntua jopa loukkaavalta. Silloin keskustelu jumittuu tunnekuohussa helposti taisteluun hinnasta, joka on aina huono asia. Ostaja voi myös olla luonteeltaan sellainen, ettei hän uskalla availla kaappeja tai muuten tutustua tarkemmin kohteeseen arastellessaan myyjää, joka on itse asunnon omistaja. Tämäkin nostaa joskus kynnystä solmia kauppa, koska lähes aina ostajaa vaivaa epävarmuus, ja hän haluaisi perehtyä kohteeseen mahdollisimman huolellisesti.

Oma lukunsa on se, kuka tekee lopullisen ostopäätöksen. Onko se vaikkapa nuoripari itse vai appiukko, joka käy välillä ulkona tupakalla. Tai ystävätär, joka asuntoesittelyssä kulkee enemmän omia teitään. Vai onko joku läsnäolijoista sellainen, joka vaikenee mutta on itse asiassa kauppaa vastaan. Entä jos ostaja sanoo ”ei”, tarkoittaako hän todella sitä? Vai onko kyseessä enemmänkin opittu reaktio maailmassa, jossa meille koko ajan kaupataan jotain. Kyky purkaa kaupan esteitä tässä ja nyt onkin yksi hyvän myyjän tunnusmerkeistä.

Niin ikävää kuin se onkin, markkinoilla liikkuu myös ostajia, joiden kynnys reklamaatioiden tekemiseen on äärimmäisen matala. Joillekin heistä kaupan jälkeen tehtävät reklamaatiot voivat olla jopa keino hinata kaupan loppusumma mahdollisimman alas.

Nämä kaikki edellä luetellut asiat on tärkeä tunnistaa, jotta tavoite parhaasta mahdollisesta kauppahinnasta toteutuu.

Hanki tarvittavat tiedot,
panosta laadukkaisiin kuviin

Vielä muutama sana perinteisen muistilistan asioista: kun ryhdyt myymään asuntoasi, sinun on luonnollisesti hankittava asunnostasi tarvittavat tiedot. Se tarkoittaa esimerkiksi isännöitsijäntodistusta, asunnon pohjapiirrosta, taloyhtiön tilinpäätöstä ja yhtiöjärjestystä. Jotta kaupanteossa ei synny juridisia ongelmia, on hallittava myös kauppa-, pantti- ja osakekirjat sekä yleensäkin tiedostettava myyjän ja ostajan vastuut.

Asunnon hinnan määrittely on taitolaji, johon kannattaa perehtyä huolella. Sen jälkeen ryhdy suunnittelemaan ja toteuttamaan asuntosi markkinointia. Mitkä ovat esimerkiksi ne kanavat, joita käyttämällä parhaiten tavoitat potentiaaliset ostajat, ja kuinka yleensäkin saat ihmiset kiinnostumaan asunnostasi. Mitä useampi ostajaehdokas, sitä parempi. Se tekee kaupanteosta mielenkiintoisempaa, ja myyjän näkökulmasta vaikuttaa saatavissa olevaan hintaan. Kuvilla on todella iso merkitys. Palkkaa siis ammattikuvaaja, joka on erikoistunut nimenomaan asuntokuvaukseen.

Sen jälkeen kun myynti-ilmoitus on julkaistu, varaa aikaa asuntosi esittelyyn sekä siihen, että vastaat nopeasti ilmoituksen perusteella tuleviin tiedusteluihin. Muistathan, että myös kauppakirjojen tekeminen vie oman aikansa.

Kuten huomaat, asunnon myymiseen liittyy paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia. Jos myyt oman asuntosi nopeasti ja vieläpä hyvällä hinnalla, ota minuun yhteyttä. Meillä saattaa olla sinulle töitä.

Linkit

Oletko myymässä?

Tiesitkö, että saat meidän avullamme paremman hinnan asunnostasi?
Soita 010 440 2600010 440 2600 tai jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä!