Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator En sann expert på bostadshandel

Gör hyresansökan

Skriv Ditt namn och telefonnummer och / eller e-post adressen


Uppgifter om sökaren

För- och släktnamn*
Telefonnummer*
E-postadress*
Nuvarande gatuadress
Postnummer och bostadsort
Arbetsplats/ studieort
Födelsetid
Yrke
Betalningsanmärkningar*
Nej Ja

Uppgifter om nuvarande hyresvärd

Hyresvärdens namn
Telefonnummer

Önskemål om bostaden

Typ av hus
Våningshus Par- eller radhus Egnahemshus
Typ av lägenhet
Etta Tvåa Trea Fyra
Stad
Stadsdel
Flyttningsdatum

Bostadyta
m2 - m2
Hyra
-
Övriga önskemål

Tänker Du sälja?
Med vår hjälp får du mera!

Tänker Du sälja?

Lämna Dina kontaktuppgifter så tar Vi kontakt!

En sann expert på bostadshandel

18.01.2021

Ett bostadsköp är ofta den största personliga investeringen i många människors liv. Kontorschef Jörn Sundström vet genom sin över 20 år långa erfarenhet vilka faktorer som påverkar ett lyckat köp av bostad. Därför litar såväl kollegorna som kunderna på hans kunnande.

Jörn Sundström följer noggrant med lagstiftningen som styr fastighetshandeln.

- Han är en helt oersättlig person. Det finns mycket att hålla reda på vad beträffar bostadshandel, och Jörn känner till allt, berömmer försäljningsrepresentant Petri Kaskilahti.
Ett dylikt förtroende för Jörn hade Kaj Björndahl redan då han anställde honom för 22 år sedan. Kaj visade Jörn en hyreslägenhet och samtidigt diskuterade de om allt möjligt. Jörn och hans fru valde slutligen inte bostaden i fråga, men däremot erbjöd Kaj den unga mannen ett jobb följande dag.
- Jörn kändes genast vid första mötet som en intelligent och pålitlig person. Bakgrunden inom scouterna var för mig ett tecken på att han säkert skulle vara redo att hjälpa också kunder och kollegor, berättar Kaj om sitt beslut.
Jörn berättar med ett skratt att arbetserbjudandet onekligen kom som en överraskning men att han inte senare har haft anledning att ångra sitt jakande svar.
- Jag hade studerat fastighetsvärdering som ett av mina fördjupande ämnen och tänkte att jag skulle kunna jobba inom fastighetsbranschen efter att jag blivit klar med mina studier. Jag hade sommarjobbat på Lantmäteriverket och även på basis av den erfarenheten kändes detta jobb naturligt.

Nästan 1 000 bostadsaffärer


Jörn genomförde sin AFM-examen redan inledningsvis och har kontinuerligt utökat sitt kunnande genom studier sedan dess. Exempelvis har han avlagt högre fastighetsmäklarexamen (YKV) som ytterligare förstärker kunnandet. Jörn utbildar Asunto Björndahls personal bland annat genom att förbereda dem inför AFM-examen. Enligt honom är det speciellt viktigt att följa med förändringar inom lagstiftningen och också därigenom stöda mäklarnas verksamhet.
- Till mitt jobb hör även försäljning och försäljningsuppföljning. Tillsammans med Terese Aspfors upprättar vi alla köpebrev och ser till att allt går till på rätt sätt. Detta gör det lättare för mäklarna att koncentrera sig på det egentliga jobbet med kunderna, berättar Jörn som dessutom fungerar som offentligt köpvittne.
Till kontorschefens specialkunnande hör försäljning av nyproduktion och den lagstiftning som gäller fastighetsköp. Också på basis av siffrorna kan man beskriva Jörn som en sann expert på bostadshandel. Förutom att tusentals köpebrev för de aktielägenheter och fastigheter Asunto Björndahl har förmedlat har gått via honom, har Jörn personligen tagit hand om nästan 1 000 bostadsköp sedan år 1998.
- Det är klart att känslan av att ha lyckats uppkommer framför allt då det avtalas om ett köp, köparna är lyckliga över att kunna flytta in i sitt nya hem och säljarna kommer vidare i livet. Vi mäklare har en viktig roll i att se till att båda parter känner sig trygga i köpet.


Vid förhandsmarknadsföring av nyproduktion måste byggarnas förtroende föras över på köparna så att även de litar på att det lönar sig att köpa en bostad från objektet, säger kontorschef Jörn Sundström.

Fest på slottet i Kokkolinna


Få utomstående personer kan ens föreställa sig vad som ingår i fastighetsmäklarnas vardag och fest. Jörn minns försäljningen av bostäderna i den sanerade värdefastigheten Kokkolinna i Karleby centrum i början av 2000-talet speciellt väl. Genom en ”fest på slottet” sattes det fart på försäljningen, och festen väckte stor uppmärksamhet bland intressenter.
Under festens gång gjordes bostadsaffärer till och med i hissen, och ingen stördes av att hissarna ibland fastnade eller stannade, berättar Jörn med ett skratt.
Vid sidan av jobbet och familjelivet brinner Jörn även för scoutverksamheten och musik. Scouthobbyn började för honom som 12-åring i Spejarna i Gamlakarleby, och kåren har förblivit densamma genom alla årtionden.
Scoutverksamheten har gett otroligt mycket erfarenheter genom livet och också en möjlighet till att koppla av från arbetsvardagen. Fredstanken och learning by doing är fortfarande bärande teman inom verksamheten, och hobbyns internationella karaktär kulminerar i olika internationella storläger. Musiken har kommit närmare genom barnen som alla studerar vid Mellersta Österbottens konservatorium, berättar Jörn.


VEM?

  • NAMN: Jörn Sundström
  • ÅLDER: 46 år
  • JOBB: Kontorschef
  • UTBILDNING: Lantmäteriingenjör
  • FAMILJ: Fru, fyra barn och hund
  • HOBBYER: Scouting, och genom barnens hobbyer också musik
  • MOTTO: Mod ger välsignelse

Linkit

Tänker Du sälja?

Visste Du att Du med vår hjälp får mera för Din bostad!
Ring 010 440 2600010 440 2600 eller lämna Dina kontaktuppgifter så tar Vi kontakt!