Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Tänker du sälja din bostad på egen hand? Då bör du lära dig att styra dina känslor

Gör hyresansökan

Skriv Ditt namn och telefonnummer och / eller e-post adressen


Uppgifter om sökaren

För- och släktnamn*
Telefonnummer*
E-postadress*
Nuvarande gatuadress
Postnummer och bostadsort
Arbetsplats/ studieort
Födelsetid
Yrke
Betalningsanmärkningar*
Nej Ja

Uppgifter om nuvarande hyresvärd

Hyresvärdens namn
Telefonnummer

Önskemål om bostaden

Typ av hus
Våningshus Par- eller radhus Egnahemshus
Typ av lägenhet
Etta Tvåa Trea Fyra
Stad
Stadsdel
Flyttningsdatum

Bostadyta
m2 - m2
Hyra
-
Övriga önskemål

Tänker Du sälja?
Med vår hjälp får du mera!

Tänker Du sälja?

Lämna Dina kontaktuppgifter så tar Vi kontakt!

Tänker du sälja din bostad på egen hand? Då bör du lära dig att styra dina känslor

02.02.2021

Det finns allehanda minneslistor för dem som funderar på att sälja sin bostad på egen hand. Minneslistor är viktiga, men själv anser jag att en viss mänsklig faktor är den allra viktigaste. Denna faktor är säljarens egna känslor – och nämns sällan på dylika minneslistor.Att sälja sin egen bostad förutsätter att man klarar av att leda sig själv och sina känslor. Om man misslyckas med detta riskerar man att inte få det bästa möjliga priset för sin bostad. Köparna kan också försvinna, vilket kan ha ödesdigra följder.

Om du säljer din bostad på egen hand och vill få det högsta möjliga priset för den måste du klara av att fokusera på de saker som är väsentliga för köparen – inte på den önskade köpesumman. Det här kan låta enkelt men är sällan det. Den egna bostaden och försäljningen av den är förknippad med många starka känslor.

Exempelvis kan ett köpeanbud som är lägre än det du har förväntat dig kännas som en förolämpning. Då fastnar diskussionen i en kamp om priset, vilket alltid är en dålig sak. Köparen kan också vara försiktig och inte våga öppna skåp eller på annat sätt bekanta sig med objektet på grund av blyghet inför säljaren som själv äger bostaden. Även detta kan höja tröskeln för att komma överens om ett köp eftersom köparen nästan alltid är osäker och skulle vilja bekanta sig med objektet så grundligt som möjligt.

En annan faktor är också vem som i praktiken fattar det slutliga köpbeslutet: är det det unga paret självt eller är det exempelvis svärföräldrarna eller en vän som är med på visningen? Eller är någon av de närvarande mycket tystlåten men motsätter sig i själva verket köpet? Om köparen säger nej, menar hen verkligen det? Eller är det egentligen fråga om en automatisk, inlärd reaktion i vår kommersiella värld? Förmågan att avhjälpa hinder för köpet i detta nu är något som kännetecknar en bra försäljare.

Hur tråkigt det än är rör det sig på marknaden också köpare vars tröskel till att göra reklamationer är otroligt låg. För vissa av dem kan reklamation efter köpet vara ett sätt att få ner den slutliga köpesumman så lågt som möjligt.

Det är viktigt att identifiera alla dessa ovan nämnda faktorer så att målsättningen om den bästa möjliga köpesumman blir verklighet.


Skaffa behövlig information, satsa på bilder av hög kvalitet

Ännu några ord om sakerna på den typiska minneslistan: då du ska sälja din bostad måste du skaffa fram den information som behövs om din bostad. Detta innebär exempelvis disponentsintyg, planritning samt bostadsaktiebolagets bokslut och bolagsordning. Så att köpet inte störs av juridiska problem bör du ha ordning på köpe-, pant- och aktiebrev samt även på en allmän nivå vara medveten om säljarens jämte köparens ansvar och förpliktelser.

Att bestämma priset på bostaden kräver kunskap och det lönar sig att fördjupa sig i detta noggrant. Efter det ska du börja planera och förverkliga marknadsföringen av din bostad. Vilka är de kanaler via vilka du bäst når de potentiella köparna, och hur får du över huvudtaget människor att intressera sig för din bostad? Ju flera spekulanter desto bättre. Det gör försäljningen intressant och påverkar ur säljarens synvinkel det pris som kan fås för bostaden. Bilderna spelar en stor roll. Använd dig därför av en proffsfotograf som är specialiserad på just bostadsfotografering.

Då försäljningsannonsen är publicerad ska du reservera tid för visningar och för det att du utan dröjsmål kan svara på de förfrågningar som kommer in på basis av annonsen. Kom också ihåg att det tar tid att upprätta köpebrevet.

Som du säkert har insett är säljprocessen förknippad med en hel del intressanta detaljer. Om du säljer din bostad på egen hand snabbt och dessutom till ett bra pris, ta kontakt med mig. Vi kanske har ett jobb att erbjuda.

Linkit

Tänker Du sälja?

Visste Du att Du med vår hjälp får mera för Din bostad!
Ring 010 440 2600010 440 2600 eller lämna Dina kontaktuppgifter så tar Vi kontakt!